جلسه نهم: استفاده از لینکهای داخلی و خارجی
وقتی صحبت از تولید محتوا میشود، برخی تصور میکنند باید مقالهای بنویسند و آن را منتشر کنند. روزها، ماهها و حتی سالها به انتظار نشسته و فکر میکنند جواب خوبی میگیرند. همینجا خیال شما را برای همیشه راحت میکنم. نوشتن یک مقاله بدون ساختار مشخص هیچ سودی به حال شما ندارد. حال درباره یک ساختار کامل در جلسات بعدی صحبت میکنیم، اما فعلا شما باید درباره لینکهای داخلی و خارجی در محتوا اطلاعات مفیدی کسب کنید. در این مقاله با ما همراه باشید…
استفاده از لینکهای داخلی و خارجی
قبل از اینکه درباره استفاده از لینکهای داخلی و خارجی صحبت کنید، باید تعریفی از هر کدام داشته باشیم.
- لینک داخلی: به لینکهایی که شما به صفحات داخلی خود میدهید گویند. در واقع در یک مقاله به مقالات مشابه لینک داده تا کاربران را بین مقالات سایت نگه داشته و حرکت دهید. این لینکها باید کاملا هدفمند و درست انتخاب شوند. این امر سبب میشود کاربر بیشتر در سایت مانده و به مطالب شما علاقه نشان دهد. همین مسئله باعث میشود، گوگل به شما امتیاز خوبی دهد.
- لینک خارجی: به لینکهایی که در خارج از سایت شما داده میشوند، گویند. زمانی که در سایتهای دیگر به شما لینک داده میشود نیز یعنی از لینکسازی خارجی استفاده کردهاید. مثلا همین که لینکهای مطالب سایتتان در شبکههای اجتماعی قرار میگیرد یعنی شما از لینکهای خارجی استفاده کردهاید. اصولا این مدل لینکها میزان تاثیرگذاری بیشتری دارند.
حال که تعریفی از هر کدام ارائه کردیم، باید روشهای انجام لینکسازی را توضیح دهیم. برای استفاده از لینکهای داخلی و خارجی مطمئنا باید اصولی را رعایت کنید تا بهترین نتیجه عاید شما شود.
۱- کلماتی که به آنها لینک میدهید را درست انتخاب کنید
لینکهای داخلی در محتوا را باید در مقالات روی کلمات یا عبارت کوتاهی بدهید، پس در انتخاب کلمه درست دقت کنید. برخی وقتی میخواهند لینک دهند اینگونه مینویسند: برای مشاهده محتوا اینجا را کلیک کنید. روی گزینه کلیک کنید، لینک میدهند. این کار هیچ معنی ندارد زیرا شما باید به کلمه یا عبارتی لینک دهید که واقعا معنیدار است. مثلا برای اینکه تولید محتوا یاد بگیرید، پیشنهاد میکنید دوره آموزشی تولید محتوا را مطالعه کنید. لینک موردنظر دقیقا در جای خود قرار گفته است.
همچنین از لینکها به جا استفاده کنید. مثلا بیش از یکبار به صفحه اصلی لینک ندهید زیرا اصلا اصولی نیست.
۲- لینکها را در صفحه جدید باز کنید
امکان باز شدن لینکها در صفحه جدید را محیا سازید تا کاربر از صفحه فعلی و مقالهای که در آن قرار گرفته، خارج نشود. این یک اصول است که باید به آن در لینکسازی توجه شود. فکر کنید لینک اول در پاراگرافهای آغازین باشد و کاربر روی آن کلیک کند، دیگر رشته کلام از دستش خارج شده و به مقاله جدید منتقل میشود. فراموش میکند که برای چه منظور به اینجا آمده و راه بازگشتش کجا بوده است.
۳- استفاده از لینکسازی اتوماتیک
شما میتوانید از امکان لینکسازی اتوماتیک استفاده کرده و با کمک قطعهای کد یا افزونهای خاص این اقدام را انجام دهید. اما باید خیلی حواستان باشد دقیقا به کدام کلمات لینک دادهاید که دوباره داخل محتوا به آن لینک ندهید زیرا ساختارش به کل تغییر کرده و بهم میریزد. پس اگر نمیتوانید این مسئله را به خوبی کنترل کنید، بیخیال شوید.
۴- لینک دادن به تصاویر ضروری نیست
شما میتوانید روی تصاویر خود نیز لینک مرتبط بدهید اما زیاد پیشنهاد نمیشود. بهتر است تصاویر شما بدون لینک بوده و فقط جهت مشاهده باشند. اما اگر لینکی روی تصویر میدهید باید کاملا دقت کنید که به درستی و مرتبط آن را وارد کنید.
لینکهای داخلی به چه گزینههایی تعلق میگیرند؟
- متاتگها
- توضیحات کوتاه
- انکرتکست
- تگ Alt در تصاویر
- تگهای هدینگ
- پیوندهای یکتا
- تراکم کلمه کلیدی در متن
- کلمات کلیدی مناسب
اصولی که باید در لینکسازی خارجی رعایت شوند
همان طور که باید در لینک سازی داخلی محتوا اصولی را رعایت کنید، لینک سازی خارجی نیز از این قاعده مستثنی نیست.
با سایتهای مرتبط لینکسازی کنید: صرف اینکه هر سایتی به شما لینک دهد به کار نمیآید. شما باید حتما با سایتهای هم طبقه و هم دسته خود لینکسازی کنید.
سایت پرمحتوا را لینکسازی خارجی کنید: اگر سایتتان به حدی رسیده که کامل و از محتوا غنی است، میتوانید لینک سازی خارجی در محتوا را انجام دهید.
لینکهای خارجی به چه گزینههایی تعلق میگیرند؟
- رسانهها
- مقالهها
- انجمنها
- بلاگها
- اشتراکگذاری ویدئوها در سایتهایی مانند آپارات
- اشتراکگذاری تصاویر
- اشتراکگذاری مطالب
حال که استفاده از لینکهای داخلی و خارجی در محتوا را آموختید، سعی کنید به نحو عالی از آنها بهرهمند شده و استفاده نمایید. اینگونه میتوانید یکی از ساختارهای اساسی در تولید محتوا را رعایت کنید.