وظایف یک مدیر وبسایت دقیقا چیست؟
بعضی از ما برای کسب و کارمان وبسایتی طراحی میکنیم. در واقع از طراح و برنامه نویسانی در این زمینه کمک میگیریم. سایت کاملا آمده شده، تست میشود و حال وقت استفاده از آن میرسد. اینجاست که باید به مدیریت وبسایت خود بپردازیم اما این کار اصلا ساده نیست و نیازمند تجربه مدیریتی در این حوزه است. به همین جهت یا باید وظایف یک مدیر وبسایت را بشناسید و یاد بگیرید یا باید از فردی در این زمینه کمک بگیرید. به هر حال لازم است تا با وظایف یک مدیر حتما آشنا شوید. در این محتوا سعی داریم مهمترین وظیفههای مدیر وبسایت را به شما بگوییم. با ما همراه باشید…
وظایف یک مدیر وبسایت
مدیریت وبسایت یک شغل پردرآمد بوده و چنانچه شما در این زمینه حرفهای شوید قطعا میتوانید وبسایتهایی را با مبالغ بالا مدیریت کنید. اما اگر نابلد بوده و دچار خطا شوید بسیار خطرناک است و ممکن است وبسایت اشخاص را دچار مشکل کنید. از این رو پیشنهادم این است که حتما قبل از شروع چنین حرفهای خود را کاملا حرفهای و متخصص سازید و سپس شروع به گرفتن پروژه کنید. اولین قدم در حرفهای شدن، شناختن وظایف یک مدیر وبسایت است که با هم به بررسی آن میپردازیم…
۱- مدیریت تیم فنی
شما به عنوان مدیر سایت باید نسبت به مسائل و مشکلات مربوط به وبسایت آگاهی کامل داشته باشید. مسائلی نظیر مشکلات در برنامهها، هاست، افزونهها، سیستم و … . شما باید درمورد این مسائل نوت برداری کرده و مستنداتی را محیا سازید و در اختیار تیم فنی قرار دهید تا مشکلات را برطرف کنند. تا برطرف شدن این مشکلات باید پیگیر مسائل باشید. مستندات شما باید به گونهای تنظیم شود که اگر فردی متخصص از بیرون مجموعه داخل شود، با مشاهده این مستندان پی به مشکلات و خطاها برده و بتواند به خوبی در جهت درست کردن مشکلات قدم بردارد. پس حتما با مستندات پیش روید.
۲- مدیریت تیم محتوایی
این بخش از حساسیت بالایی برخوردار است. بارها به شما گفتهایم که تولید محتوا یک اصل بوده و باید توجه ویژهای به آن داشت. در این مسیر شما نویسندگانی را انتخاب کرده و در تیم دارید که باید برایشان چارچوبی را مشخص کرده و حتی در راستای بهبود محتوا، آموزشهایی ارائه کنید تا بهترین نتیجه را از آنها دریافت کنید. تمام و کمال باید بر محتوای آنها نظارت داشته باشید.
۳- ایده هایی برای توسعه و رشد سایت
شما به عنوان مدیر یک فرد کلیدی و مهم محسوب میشوید پس یکی از وظایف یک مدیر وبسایت این است که به بررسی و تحلیل سایت پرداخته، رقبا را مورد رصد قرار داده و در جهت بهبود و توسعه قدمهای مهمی بردارد. این موارد را باید با هیئت مدیره درمیان بگذارید تا در صورت موافقت تمامی قدمهای لازم برداشته شود.
۴- برگزاری جلسات منظم با تیم
شما حتما باید با تیم فنی و تیم تحریریه جلسات هفتگی داشته باشید. در جهت بهبود عملکرد باید گزارشاتی را دریافت کرده و برنامههای مشخصی را به آنها تحویل دهید. این دقیقا از وظایف یک مدیر وبسایت حرفهای است.
۵- جذب مخاطب بیشتر
به عنوان یک مدیر موفق تمام دغدغه شما باید دائما این باشد که چطور مخاطب و مشتری بیشتری جذب کنید. چطور محیطی کاربرپسند و مشتری دوست ایجاد کنید تا افراد علاقه شدیدی به دیدن شما پیدا کرده و مرتب در صفحات وبسایت مانور دهند و در سایت با رضایت قلبی بمانند. اینها همگی از وظایف شماست!
۶- معرفی بهتر محصولات و خدمات
باید به فکر افزایش فروش و دیده شد بیشتر باشید. چطور میتوانید فروش را افزایش دهید؟ چطور میتوانید محصولات و خدمات خود را به چشم مخاطب برسانید؟ هر کاری که در این زمینه لازم است باید انجام دهید. مثلا در قالب یک ویدیوی معرفی تهیه کرده و برای مخاطبین به اشتراک بگذارید. کاتالوگی از محصولات خود بسازید و ایمیل مارکتینگ انجام دهید.
۷- دریافت اطلاعات افراد
قطعا دریافت اطلاعات مخاطبین یکی از مهمترین وظایف یک مدیر وبسایت است. شما باید با کمک فرمهایی در سایت اطلاعات تماس مخاطب را دریافت کنید تا بتوانید در کوچیکترین حالت برای او ایمیل ارسال کنید. روشهای دریافت اطلاعات میتواند بصورتهای زیر باشد:
- عضویت در سایت
- عضویت در خبرنامه
- ارائه یک آموزش رایگان و دریافت اطلاعات
۸- تحلیل آماری وبسایت
یکی دیگر از مهمترین وظایف یک مدیر وبسایت تحلیل و آنالیز سایت است. شما حتما باید با ابزارهای گوگل آنالیتیکس و کنسول گوگل آشنا بوده و بر آن مسلط باشید. سایت را در این ابزارها ثبت کرده و سپس بصورت روزانه یا هفتگی به بررسی سایت بپردازید. این ابزارها به شما اشتباهات و خطاها را نشان میدهند. به شما میگویند که کدامین محتوای شما طرفدار بیشتری داشته و کدام فاقد ارزش است.
۹- تهیه نسخه پشتیبان از سایت
در برخی موارد تهیه بک آپ از سایت بصورت منظم نیز از وظایف مدیر سایت است. اگر چنین وظیفهای به شما محول شد لطفا مراقب بوده و برایش برنامه ریزی درستی داشته باشید. زیرا مسئله حساسی است و چنانچه اطلاعات سایت از بین برود شما محکوم هستید.
۱۰- پیدا کردن راه های جذب ترافیک
به عنوان مدیر سایت یکی از دغدغههای شما جذب ترافیک و راههای رسیدن به آن است. باید مرتب مطالعه کنید، رقبا را رصد کنید و با جلسات پیاپی با مسئولین شرکت به نتایج درستی برسید. مثلا از مهمترین امور در جهت افزایش ترافیک سایت میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو
- فعالیت استاندارد در شبکههای اجتماعی مرتبط
- ارسال ایمیلهای گروهی
- بازاریابی
- تبلیغات
- ارسال رپورتاژ آگهی
- پست مهمان
علاقه مند به شغل مدیریت وبسایت هستید؟
بعضی افراد به شدت علاقه به شغل مدیریت وبسایت دارند. البته که این شغل بسیار سخت و وقت گیر است اما اگر علاقهای در بین باشد کار بسیار شیرین به همراه درآمدی بالاست. شما میتوانید در وهله اول با وظایف یک مدیر وبسایت آشنا شده و بر تمامی آیتمهای آن مسلط شوید. در آنصورت به راحتی میتوانید پروژه مدیریتی گرفته و پول خوبی دریافت کنید.