چگونه یک مدیر وبسایت موفق شویم؟
نقش مدیر سایت به طور فزایندهای برای افراد علاقه مند به ساخت و ساز محبوب است. بخشی از چیزی که این نقش را عالی میکند، انعطاف پذیری ارائه شده توسط کسانی است که مهارتهای کافی را بدست آوردند. دانستن نحوه تبدیل شدن به یک مدیر وبسایت موفق میتواند به شما در تصمیمگیری آگاهانه در مورد پیگیری حرفهای در ساخت و ساز کمک کند. در این مقاله اصول مدیریت وبسایت، نقشها، مسئولیتها و مهارتهای آنها و نحوه تبدیل شدن به یک مدیر سایت را شرح میدهیم.
مدیر وبسایت کیست؟
یک مدیر سایت عملیات را در سایت کنترل و نظارت میکند تا وظایف را به صورت ایمن و در محدوده زمانی تعیین شده انجام دهد. گاهی اوقات آنها عنوان پشتیبان نیز اخذ میکنند. به عنوان یک مدیر وبسایت، شما یک پروژه را در مدت زمان و بودجه توافق شده تکمیل میکنید.
مسئولیت های مدیر وب سایت
یک مدیر وبسایت موفق دارای وظایف و مسئولیت های متعددی است، از جمله:
- برنامه ریزی، توسعه و نگهداری یک وبسایت
- رهبری تیمی از طراحان وب و برنامه نویسان
- ساخت اپلیکیشن، پایگاه داده و وبسایت
- نگهداری و مدیریت وب سرورها، سرورهای پایگاه داده و میزبانی وب سایت
- ایجاد و پیاده سازی برنامههای کاربردی وب قوی، ایمن و قابل استفاده
- ایجاد وبسایت با استفاده از زبانهای مختلف کدنویسی
- ادغام بهترین روش در برنامه های کاربردی وب سفارشی ساخته شده
- تجزیه و تحلیل و پیاده سازی راه حلهای مبتنی بر وب برای مسائل پیچیده
- برقراری ارتباط با مدیران پروژه، مدیران حساب و مشتریان در حین ساخت وبسایت
قبلا به طور کامل درباره وظایف مدیران وبسایت توضیح دادهایم.
چگونه باید یک مدیر وبسایت شد؟
اگر مطمئنید که تبدیل شدن به یک مدیر وبسایت میتواند مسیر شغلی مناسبی برای شما باشد و علاقه زیادی به این شغل دارید، این پنج مرحله آسان را برای ورود به این زمینه کاری دنبال کنید:
۱- کسب تخصص و مهارت
قطعا شما باید برای ورود به این شاخه آموزش ببینید و اطلاعات پایه داشته باشید. حتما باید با وبسایتها و عملکردی که یک مدیر وبسایت موفق باید انجام دهد آشنا شوید. دورههای آموزش حضوری و غیرحضوری زیادی وجود دارد که با یادگیری آنها شما تبدیل به یک فرد متخصص خواهید شد و از طرفی میتوانید مدرک معتبر دریافت کنید تا در صورت لزوم به شرکتها تحویل دهید.
۲- کسب دانش در زمینه کدنویسی
دانش مهارتهای کدنویسی در جاوا اسکریپت، HTML و شیوههای بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو (SEO) یک امتیاز است. میتوانید کدنویسی را از طریق برنامههای آموزشی آنلاین یاد بگیرید. بررسی کنید که این برنامهها دارای ثبت دولتی هستند و گواهی ارائه دهید که میتواند سطح مهارت بالای شما را به کارفرمایان ثابت کند. برای افزایش فرصتهای شغلی خود، داشتن مهارت در حداقل دو زبان برنامه نویسی مفید است.
۳- با امنیت سایبری آشنا شوید
کارفرمایان ممکن است از شما انتظار داشته باشند که امنیت وبسایت را درنظر گرفته و بهبود بخشید و در صورت لزوم بروزرسانیهای به موقع انجام دهید. شما میتوانید یک دوره آنلاین، یک دوره آنلاین “زنده” را انتخاب کنید یا در یکی از موسسات آموزشی که دوره های امنیت سایبری ارائه میدهند ثبت نام کنید. با این مهارت میتوانید به عنوان یک مدیر وبسایت موفق به مراتب بهتر عمل کرده و با وجود این امکان، درآمد بالاتری کسب کنید.
۴- یک دوره کارآموزی مدیر وب سایت بگذرانید
تجربه در هر کاری مزیت رقابتی را فراهم میکند زیرا آموزش در حین کار کارآموزی را با مهارتهای کار تیمی عملی، برنامه ریزی و تصمیم گیری مجهز میکند. کار به عنوان کارآموز در بخش فناوری اطلاعات (IT) یک شرکت به شما کمک میکند دانشی را که در دانشگاه به دست آوردهاید در دنیای واقعی به کار ببرید. کارآموزی همچنین بینش روشنی از فعالیتهای روزانه صنعت و کار با مدیران و همکاران ارائه میدهد.
۵- برای موقعیت های خالی اقدام کنید
هنگامی که مدارک خود را به دست آوردید و در طول دوره کارآموزی تجربه کسب کردید، میتوانید برای مشاغلی به عنوان طراح یا توسعه دهنده وب سایت اقدام کنید. پس از چند سال تجربه حرفهای در این نقشها، میتوانید به عنوان مدیر وب سایت پیشرفت کنید. ممکن است این فرصتها را به عنوان شرکتی که در حال حاضر شما را استخدام میکند، بیابید. کار در این زمینهها هم به تجارب شما کمک کرده و هم موجب پیشبرد شما خواهد شد.
مهارت های مورد نیاز برای تبدیل شدن به یک مدیر وب سایت
چندین مهارت سخت و نرم برای موفقیت یک مدیر وبسایت موفق مورد نیاز است. برخی از مهارتهای نرم عبارتند از:
- تفکر سریع: ممکن است توانایی حل مشکلات وبسایت را در محیطی سریع و اضطراری داشته باشید.
- توجه به جزئیات: شما میتوانید وظایف را با ذهنی تحلیلی و مهارتهای حل مسئله بطور عالی انجام دهید.
- مهارت های نوشتاری خوب: میتوانید محتوای جالب ایجاد کنید و گزارشها و محتوای وب را بطور عالی بنویسید.
- مدیریت زمان: شما میتوانید زمان خود را به طور موثر در حین انجام چند کار سازماندهی کنید.
برخی از مهارت های سخت عبارتند از:
- HTML: زبان HyperTextMarkup به عنوان پایه تقریباً همه وبسایتها عمل میکند و حیاتیترین مهارت برای یادگیری طراحی وب است.
- جاوا اسکریپت: این یک زبان برنامه نویسی پیشرفته است که اجزای تعاملی یک وبسایت را مدیریت کرده و به شما کمک میکند تا یک وبسایت از ابتدا بسازید.
- مدیریت وب سرور: دانستن عملکردهای اساسی یک وب سرور میتواند به شما در حل سریعتر مشکلات کمک کند.
- بهینه سازی برای موتورهای جستجو (SEO): یک مدیر وب ممکن است از کلمات کلیدی استفاده کند، سرعت بارگذاری صفحه را بهبود بخشد، اعتبار دامنه را افزایش دهد و بروزرسانیهای منظم صفحه را برای رتبه بندی سایت ارائه دهد.
نکاتی برای تبدیل شدن به یک مدیر وبسایت موفق
برای اینکه یک مدیر وبسایت موفق در نظر گرفته شوید، ایجاد وبسایت های کاربردی و موثر ضروری است. در اینجا به چند نکته مفید و کاربردی در این زمینه اشاره میکنیم:
هدف وبسایت را مشخص کنید
قبل از اینکه تصمیم بگیرید در ساخت یک وبسایت چه اجزای دخیل شوند، هدف از ایجاد وبسایت و اهدافی که کسب و کار میخواهد به آن دست یابد را در نظر بگیرید. هنگام تعیین اهداف وبسایت، فکر کردن به مخاطبان هدف و چرایی و چگونگی استفاده از وبسایت ممکن است مفید باشد. در نظر بگیرید که آیا میتوانید از زبانهای مختلف برای توسعه وبسایت خود استفاده کنید یا خیر.
با افراد حرفه ای مشورت کنید و بودجه مشخص کنید
با متخصصان طراحی و توسعه وب کار کنید تا نیازهای خود را ارزیابی کرده و بودجه بسازید. داشتن بودجه میتواند به شما در مقرون به صرفه بودن کمک کند. هنگامی که تیمی از متخصصان را برای مدیریت طراحی وب، توسعه، میزبانی وب و سایر مراحل برنامه ریزی حیاتی پیدا کردید، سعی کنید بودجهای را برای کار هر یک از اعضای تیم کنار بگذارید و بودجه خود را براساس آن مدیریت کنید.
نقش های توسعه را تعیین کنید
وظایف خاصی را برای هر یک از اعضای تیم تعیین کنید. شما به عنوان مدیر وبسایت موفق میتوانید یک توسعه دهنده وب، نویسنده محتوا، متخصص برنامه نویسی، طراح گرافیک، طراح وب، معمار تجربه کاربری و سایر متخصصان ماهر را برای ساخت سایت خود مشخص کنید. وقتی اعضای تیم نقش خود را درک کنند و بدانند که شما از آنها چه انتظاری دارید، میتوانند سازندهتر بوده و به راحتی به مسائل رسیدگی کنند.
یک استراتژی محتوا را ترسیم کنید
استراتژی محتوا بسازید و تصمیم بگیرید که چه موضوعاتی را میخواهید در وبسایت منتشر کنید. در حین توسعه برنامه خود، میتوانید اهداف کوتاه مدتی را برای ایجاد انگیزه در همکاران خود تعیین کنید. برای مثال، میتوانید تاریخی را تعیین کنید که میخواهید نویسنده محتوای صفحه فرود را تکمیل کند. شروع با حجم قابل کنترلی از محتوا میتواند به شما در تقویت رویکردتان کمک کند. البته این را بگویم که ممکن است بعداً استراتژی محتوای خود را گسترش دهید.
تصمیم بگیرید که چه ویژگی هایی را شامل شود
وقتی میدانید چه محتوایی را باید در وبسایت خود قرار دهید، نوع ویژگیهای میزبانی از چنین محتوایی را در نظر بگیرید و به کاربران اجازه دهید در آن جابجا شوند. به عنوان مثال، اگر وبسایت میزبان مقالات خبری است، ممکن است یک ویجت برای محتوای محبوب یا جدید، یک نوار جستجو و یک ابزار نظر قرار دهید تا کاربران بتوانند در بحث شرکت کنند. همچنین، در نظر بگیرید که کدام ویژگیهای ایمنی و حفظ حریم خصوصی نیاز به نصب دارند.
یک راهنمای شیوه نامه برای دارایی ها بسازید
وقتی تصمیم گرفتید چه محتوا و ویژگیهایی در آن ظاهر شود، میتوانید یک راهنمای سبک ایجاد کنید تا تصمیم بگیرید که داراییهای وبسایت چگونه به نظر میرسد. اگر وبسایت برای برند خاصی است، میتوانید داراییهای خود را با استفاده از رنگها، فونتها، تصاویر و سایر عناصر ترجیحی برند طراحی کنید. داراییهای شما به هر شکلی که به نظر میرسد، سعی کنید هنگام ایجاد راهنمای شیوه نامه سایت خود، تجربه کاربر خود را در ذهن داشته باشید.
جمع بندی نهایی
یکی از بهترین مشاغل در دنیای دیجیتال، مدیریت وبسایت است. افراد با این شغل میتوانند به درآمدهای عالی برسند اما باید ویژگیهای خوبی را در خود رشد دهید تا به نتایج خوبی برسید. این ویژگیها و مهارتها را در این مقاله با شما درمیان گذاشتیم.