Blog

چگونه ذهنی خلاق و ایده پرداز داشته باشیم؟

توسط در تجربیات مفید نوامبر 6, 2022

ما ربات نیستیم که در هر کاری طبق اصولی پیش بریم و موفق بشیم. درسته که رعایت قوانین و اصول میتونه خیلی کمک کنه اما از همه مهم‌تر داشتن ذهن خلاق و ایده پرداز هستش که موجب رشد ما میشه. فرض کنید مجموعه‌ای از ملزومات و دستورالعمل‌ها رو به یک فرد بی تخصص و بدون ایده میدن و میگن اگه این موارد رو رعایت کنی قطعا پیروز میشی. اما سوال اینجاست! وقتی این فرد نه مهارت کافی داره و نه ذهنی خلاق چطور میتونه با ۴ تا دستورالعمل نتیجه بهتری بگیره؟ خلاصه کلام که میخوام بهتون بگم در هر امری برای رسیدن به پیروزی نیازه که ذهنتون ایده ساز و پر از خلاقیت باشه. امروز میخوام درباره همین موضوع باهاتون صحبت کنم. با من همراه باشید…

ذهن خلاق و ایده پرداز

بیشتر موفقیتی که افراد مشهور بدست آوردن از ایده‌های خوب و ذهن خوش فکرشون بوده نه از بخش اعظم تخصص و دستورالعمل‌ها! برای موفق شدن نباید ربات گونه عمل کرد بلکه باید کاملا منعطف بود، چشم‌ها رو خوب باز کرد، با دقت و تحقیق و جستجو به سمت خلاقیت و ایده پردازی رفت تا نتایج زیبا یکی پس از دیگری نمایان بشن.

بعضی افراد بطور ذاتی ذهنی باهوش و ایده ساز دارن اما همه اینطور نیستن. یعنی چون اینطور نیستن باید دور موفقیت و رسیدن به هر اونچه میخوان رو خط بکشن؟ نه اصلا! راهکارهایی برای رسیدن به ذهن خلاق و ایده پرداز وجود داره که با تمرین کردنشون قطعا بدست میاد. الان توو این مرحله فقط عنصر خواستن رو لازم داریم. یعنی باید بخواید تا این موارد بهتون کمک کنه و پیروز بشید.

ذهن خلاق و ایده پرداز

سه مرحله در ایده پردازی موفق

  • خلق ایده:

یک ایده چطوری به وجود میاد و خلق میشه؟ برای خلق ایده باید به مشکلات افراد در حوزه خودتون سری بزنید. اینکه مردم با چه چالش‌هایی مواجه هستند؟ در چه زمینه بیشتر از شما سوال میکنند؟ نیاز افراد در حوزه شما چیه؟ این موارد میتونه در خلق ایده‌های مرتبط به شما کمک کنه.

  • انتخاب ایده:

مسلما در مسیر قبلی ایده‌های زیادی به ذهنتون اومده و اونا رو نوشتید. اما چیزی که معلومه همه اونا نمیتونن به مرحله اجرا برسن. پس وقتشه از بین اون ایده‌ها بهترین رو انتخاب کنید. ایده‌ای که نسبت به همه برتری داره، نیاز بیشتری رو تامین میکنه و بروزتره میتونه بهترین ایده برای اجرا باشه.

  • پیاده سازی ایده:

هر ایده‌ای برای اینکه به نتیجه مطلوب برسه باید اجرا بشه. پس بعد از سنگین سبک کردن، برنامه‌ریزی‌های متعدد برای اجرا، مشخص کردن افراد و نیروهای درگیر، مشخص کردن ابزارها و نیازمندی‌ها و از همه مهم‌تر سرمایه مورد نیاز باید مشغول به اجرا و اتمام ایده خودتون باشید.

این سه مرحله اصل و اساس تموم کاریه که شما در هر حوزه‌ای باید انجام بدید. اینا رو گفتم تا بدونید ایده سازی بسیار حائز اهمیته و باید چه مراحلی برای به نتیجه رسیدنش طی بشه.

تکنیک های موثر در ساخت ایده

حالا رسیدیم به اصل موضوع! یعنی میخوایم بهتون بگیم با چه تکنیک‌ها و روش‌هایی ذهن خلاق و ایده پرداز بسازید. این مرحله مخصوص خودتونه! همونایی که همیشه از ایده سازی گله دارند و درگیرند. پس با دقت بهش توجه کنید…

ساخت ایده

۱- تکنیک اسکمپر

این تکنیک با قدرت اراده ما سرو کار داره و در واقع میشه گفت تهیه چک لیستی از داده‌هاست. وقتی تموم اون چیزی که به حوزه کار ما مربوط میشه رو در قالب یک چک لیست درمیاریم قطعا میتونیم بهتر درموردشون فکر کرده و تمرکز رو بالا ببریم و ذهنمون این خلاقیت رو پیدا میکنه تا ایده‌های بهتری بهمون تحویل بده. پس برای داشتن و تقویت ذهن خلاق و ایده پرداز، تکنیک اسکمپر یا چک لیست سازی فراموش نشه.

۲- به پا کردن طوفان فکری

بدون ترس، آزادانه درباره هر چی که به فکرتون میرسه حرف بزنید، ایده بدید و انتقاد کنید. این کار هم به تنهایی امکانپذیره و هم به صورت تیمی! این کار به شدت موثره و میتونه هر آنچه در ذهن هست رو روی کاغذ بیاره. از تموم چیزهایی که روی کاغذ میاد، برداشت‌های جالبی به دست میاد. جالب‌ترین بخش طوفان فکری، ترکیب چندین تفکر و بدست اومده یک ایده جذاب از اون‌هاست.

۳- تهیه لیست خدمات و محصولات

بهترین روش، روش تحلیلیه. وقتی یک لیست کامل از خدمات و ویژگی‌هاشون یا لیستی کامل از محصولات و ویژگی‌هاشون تهیه می‌کنید، در واقع یک دایرکتوری کامل می‌سازید و اطلاعات خوبی در اختیار دارید که میشه بابت خیلی از همون اطلاعات ایده‌ سازی کرد. مثلا میتونید درباره رویکردهای مثبت و منفی، ویژگی‌های خوب و بد خدمات و محصولات بخوبی شرح داد.

۴- طراحی نقشه

زمانی که قراره ایده‌سازی کنید حتما یک کاغذ و خودکار دم دستتون قرار بدید و نقشه ذهنی خودتون رو روی اون پیاده کنید. مثلا ایده‌ای که به ذهن میاد رو بنویسید و کارهایی که برای رسیدن به اون باید انجام بشه، وابسته‌های اون، ملزوماتش و همه چیز رو بصورت درختی و با فلش بهش وصل کنید. این مدل پیاده‌سازی ذهن روی کاغذ به فکر و ایده شما پر و بال میده و باعث میشه ایده نهایی خوبی بدست بیاد.

نقشه ایده

۵- جستجو در گوگل

درباره مسائلی که در ذهنتون ایجاد میشه جستجو کنید. ساعت‌ها برای جستجو کردن زمان بذارید تا به نتایج خوبی برسید. در گذشته افراد برای رسیدن به نتیجه مطلوب و تحقیق کردن مجبور بودن به کتابخونه‌ها مراجعه کرده و در کتاب‌ها دنبال پاسخ بگردند که شاید هیچوقت به نتیجه درستی نمی‌رسیدند. خدا رو شکر امروزه ما موتور جستجوی گوگل رو داریم که چشممون رو به دنیا باز کرده و میتونیم اطلاعات نامحدودی رو بگیریم. پس چرا باهاش دوست نشیم و از امکاناتش استفاده نکنیم؟ یکی از قدم‌های مهمی که میتونی برای پرورش ذهن خلاق و ایده پرداز برداری همین جستجو کردنه.

۶- بررسی عملکرد رقبا

رقبا یعنی همون همکارانی که دقیقا مشابه ما فعالیت میکنن و البته نسبت به ما جایگاه بهتری دارن. عملکرد این دسته افراد رو بطور کامل مورد بررسی و بهتره بگم زیر ذره بین قرار بدید. گاهی از این نظارت‌ها به نتایج جالبی می‌رسید و میتونید برای کسب و کارتون استفاده کنید. الگو قرار دادن و الگوبرداری به همراه تغییر خودش نوعی ایده پردازی محسوب میشه.

۷- تعاملات گسترده

وقتی تعاملی ندارید یا تعاملات خودتون رو به عده خاصی محدود می‌کنین، مسلما ذهن و تفکراتتون محدود میمونه. سعی کنید در حوزه خودتون با افراد موثر بیشتری تعامل داشته باشید، گفتگو کنید، سوال کنید، سخنرانی‌ها و همایشات اون‌ها رو شرکت کنید. بهتون قول میدم ایده‌های فراوانی از این دست تعاملات بدست میارید.

۸- افزایش سطح مطالعه

افرادی که مطالعه نمیکنن مسلما ذهنی بسته دارن. پس باید خودتون رو برای مطالعه کردن مجاب کنید. وقتی مطالعه می‌کنید، ذهن رو برای خلاق شدن تربیت می‌کنید. نه تنها مطالعه مرتبط بلکه مطالعات غیرمرتبط حتی خوندن یک رمان میتونه ذهن شما رو تربیت کنه. پس به دنبال تربیت ذهنتون باشید تا امکان ذهن خلاق و ایده پرداز رو برای خودتون فراهم کنید.

ایده پردازی روشی عالی برای صاحبان کسب و کار

فردی که صاحب کسب و کاره باید ذهن خودشو تقویت کنه و به دنبال داشتن ذهن خلاق و ایده پرداز باشه. کسب و کار فقط به تاسیس نیست بلکه باید روز به روز رشد کنه و راهی نوین براش درنظر گرفته بشه. درجا زدن شما رو به جایی نمیرسونه بلکه ایده سازی‌های درست و اصولی و مفید هستش که نتایج گوهرباری به همراه داره. در این مقاله به توسعه فردی پرداختیم و روش‌هایی رو برای تربیت ذهنی خلاق و ایده‌ساز خدمتتون گفتیم. امیدوارم بتونید از این راهنما کمال استفاده رو ببرید.

دیدگاه خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • *

    code

    سبد خرید