جلسه دهم: ساختار یک محتوای استاندارد
پس از بررسی جوانب مختلف در تولید محتوا، نوبت به آن رسیده که ساختاری را از ابتدا و انتها مشخص کنیم. این ساختار به ما کمک میکند تا راحتتر محتوای خود را تولید کرده و اصولی را برای خود بچینیم که موردقبول باشد. در واقع هر آنچه دارای برنامه و ساختار معینی باشند، بیشک به موفقیت بزرگی دست مییابد. ساختار یک محتوای استاندارد چگونه است؟ من در این مقاله از دوره آموزشی تولید محتوا به شما خواهم گفت. با من همراه باشید…
ساختار یک محتوای استاندارد
منظور ما از ساختار تولید محتوا چیست؟ یعنی برنامه و روالی که شما از ۰ تا ۱۰۰ برای تولید یک محتوای غنی و استاندارد طی میکنید. اگر این برنامه در کار نباشد، اوج بیبرنامگی خود را در محتوا به اثبات رسانده و کاملا رک به شما بگویم که نتیجه جالبی نمیگیرید.
حال سوال اینجاست که ما چه استراتژی برای این ساختار داریم؟ روال زیر را برای نوشتن ساختار یک محتوای استاندارد در نظر میگیریم:
- انتخاب موضوع و هدف اصلی برای مقاله
- انتخاب عنوانی جذاب
- انتخاب کلمه کانونی و سایر کلمات هدف
- نوشتن یک مقدمه کامل و پرمغز
- استفاده از کلمه کلیدی به عنوان تیتر۱ یا تیتر۲
- استفاده از کلمات کلیدی با توجه به کمیت مقاله
- محتوای بدنه اصلی مقاله
- استفاده از تصاویر درست و به جا
- استفاده از لینکهای داخلی در جای درست
- نوشتن نتیجه نهایی مقاله
- استفاده از منابع در صورت وجود
نکته کلیدی: برای مطالعه این مقاله، حتما باید جلسات قبلی را مطالعه کرده باشید تا بهتر متوجه جریان شوید.
انتخاب موضوع و هدف اصلی برای مقاله
ما برای چه محتوا تولید میکنیم؟ برای اینکه پیام درستی را به مخاطب منتقل کنیم. این پیام ما باید با توجه به هدف اصلی سایتمان باشد تا کاربران و مخاطبان موردنظرمان را جذب کند. در جلسه سوم دوره آموزشی درباره عنوان جذاب محتوا صحبت کردیم. به شما گفتیم که چگونه یک عنوان درست، مطابق با هدف اصلی خود انتخاب کنید و در این مسیر از چه ابزارهایی کمک بگیرید.
انتخاب عنوانی جذاب
در مرحله دوم از ساختار یک محتوای استاندارد، لازم است حتما عنوان درست و جذابی مطابق با موضوع اصلی انتخاب کنید. در اینجا نیز باید مطابق با اصول خاص و ابزارهایی که در جلسه چهارم صحبت کردیم، عنوان استاندارد انتخاب کنید.
انتخاب کلمه کانونی و سایر کلمات هدف
برای اینکه مقاله شما هدفی را دنبال کند، لازم است حتما کلمه کانونی را مشخص کنید. در کنار آن میتوان سایر کلمات کلیدی نیز تعیین شود. اینها در واقع مسیر و جهت مقاله شما را مشخص کرده و شما میتوانید با کمک آنها مقاله را طوری جهت دهید که کاربر را به سمت مقاله خود بکشانید. درباره اینکه چگونه میتوانید کلمه کانونی و کلمات کلیدی را انتخای کنید، در یکی از جلسات دوره آموزشی تولید محتوا صحبت کردیم.
نوشتن یک مقدمه کامل و پرمغز
بعد از انجام مراحل بالا، نوبت به نگارش یک مقدمه درست و حسابی در ساختار یک محتوای استاندارد میرسد. مقدمه اصل محتواست، تا نباشد، کاربر از مقاله سردرنمیآورد. باید مقدمه خود را به گونهای بنویسید که کاربر را متوجه دلیل ادامه مقاله کنید. پس تا میتوانید باید از یک مقدمه واقعی و در عین حال جذاب کمک بگیرید تا نتیجه درستی از انتشار مقاله حاصل شود.
استفاده از کلمه کلیدی به عنوان تیتر۱ یا تیتر۲
اگر عنوان اصلی مقاله شما دارای تیتر۱ باشد میتوانید اولین تیتر بعد از مقدمه را به عنوان تیتر ۲ درنظر بگیرید. اما اگر تیتر ۱ ندارید، حتما آن را به عنوان تیتر۱ درنظر بگیرید. به تیترها همان Heading میگویند. پس در انتخاب تیترهای اولیه، دقیق باشید.
استفاده از کلمات کلیدی با توجه به کمیت مقاله
طول مقاله خود را درنظر بگیرید و با توجه به آن تعداد کلمات کلیدی را تعیین کنید. تعداد این کلمات نه باید زیاد باشد نه کم. به اندازه از آن استفاده کنید. مثلا اگر طول مقاله شما ۱۰۰۰ کلمه است، باید به تعداد ۵ الی ۶ بار کلمه کلیدی را داخل آن تکرار کرده و داشته باشید. فقط این اتفاق باعث نشود که بصورت غیراصولی از کلمات کلیدی استفاده کنید، حتما در جای درستی در جمله بگنجانید که به متن آسیبی وارد نشود.
محتوای بدنه اصلی مقاله
بخش بعدی در رعایت ساختار یک محتوای استاندارد، بدنه اصلی است. محتوای اصلی باید بصورت کامل پیرامون هدف صحبت کند. پس یادتان باشد، مقدمه را گفتیم تا به اصل موضوع در بخش بدنه اصلی مقاله بپردازیم. پس در بدنه باید درست و حسابی درمورد موضوع صحبت کنیم، طوری که مخاطب تمام آنچه باید را دریابد.
استفاده از تصاویر درست و به جا
مقاله شما باید دارای تصویر باشد. آن را درست و در جای مناسب خود قرار دهید. استفاده بیش از حد از تصاویر یا بالعکس نتیجه مطلوبی ندارد. درباره میزان تاثیرگذاری تصاویر و استفاده از آنها در جلسه هشتم صحبت کردیم. میتوانید برای کسب اطلاعات بیشتر به آن مراجعه کنید.
استفاده از لینکهای داخلی در جای درست
لینکهای داخلی که در جلسه قبلی درموردشان صحبت کردیم، گزینههای خوبی برای بهینهسازی و بهبود محتوای شماست. شما میتوانید با کمک آنها به مقاله خود اصلیت ببخشید و باعث ارجاع آن به بخشهای مرتبط شوید.
نوشتن نتیجه نهایی مقاله
ما درنهایت باید به کاربر اعلام کنیم که به چه نتیجهای رسیدیم. این نتیجهگیری در مقاله شما بسیار مهم بوده و باید به آن پرداخته شود. در واقع کاربر وقتی وارد مقالهای میشود، اول مقدمه را میخواند، سپس به سمت نتیجه گیری رفته و بعد تصمیم میگیرد محتوای شما را بخواند. پس در ساختار یک محتوای استاندارد، نتیجه گیری را به گونهای بنویسید که نشان دهد با مطالعه این مقاله به چه دستاوردی خواهند رسید.
استفاده از منابع در صورت وجود
در صورتیکه از منابع خارجی برای تولید محتوای خود استفاده میکنید، بهتر است منابع آن را ذکر کنید. این مسئله اعتبار خاصی به محتوای شما میبخشد. اصلا نگران این نباشید که کاربر به شما بگوید این محتوا برداشت از جای دیگریست. زیرا این حرف اصلا مطرح نمیشود، بلکه کاربر احساس خوبی به متنی که شما نوشتهاید پیدا میکند.
با رعایت ساختار یک محتوای استاندارد به کجا میرسیم؟
وقتی ساختار یک محتوای استاندارد را رعایت میکنیم، نوشته ما منطقی و اصولی میشود. در نتیجه مطالعه یک مقاله قانونمند برای هر شخصی جذابیت داشته و آن را مطالعه میکند. باید به نوعی سختی مطالعه را از بین ببرید و باعث شوید مخاطب برای خواندن مقالات شما کشش بیشتری داشته باشد.