جلسه دوازدهم: اصول بهینه سازی محتوا
تا اینجا درباره ساختار صحبت کردیم که زیربنای اصلی تولید محتواست. اگر شما ساختار درستی را دنبال نکنید، نمیتوانید محتوای مناسبی تولید کنید. پس از رعایت تمامی اصول گفته شده، نوبت به بهینهسازی میرسد. درباره اصول بهینه سازی محتوا چه چیزی شنیدهاید؟ در واقع بهینه سازی همان سئو یا SEO است که روی محتوای شما اثر مثبتی داشته و برای جذب مشتری باید روی آن به خوبی وقت گذاشته و کار کنید. در این جلسه آموزشی میخواهیم به این مسئله بپردازیم. با ما همراه باشید…
اصول بهینه سازی محتوا
وقتی حرف از سئو یا بهینهسازی میشود، همه فکر میکنند باید یک متخصص سئو را استخدام کرده و هزینههای گزافی را متقبل شوند تا محتوای سایت را بهینه کنند. اما واقعیت اینگونه نیست! در صورتی که شما علاقهمند به فعالیت در این زمینه باشید. اصول بهینه سازی محتوا به گونهای است که باید فاکتورهای مختلفی را در آن رعایت کنید. برای اینکه کار شما آسان شود و راحتتر با این موضوع کنار بیایید، ابزار Yoast SEO را امروز با هم مورد بررسی قرار میدهیم.
با افزونه Yoast SEO آشنا شویم
سیستم مدیریت محتوای وردپرس که یک سایتساز است، دارای افزونههای متعددی در زمینههای مختلف است. یکی از این افزونهها که در سئوی سایت جهت میدهد و به شما کمک میکند راحتتر به سمت بهینهسازی بروید، Yoast SEO نام دارد. شما میتوانید این افزونه را نصب کرده و برای فعالیت با آن به سمت نوشته موردنظر رفته و همه چیز را مطابق با خواسته آن تکمیل کنید. ما در این جلسه کار خود را با کمک Yoast SEO پیش میبریم.
کار با افزونه سئو
پس از نصب و فعالسازی این افزونه در پایین باکس نوشته، باکسی با عنوان Yoast SEO مشاهده میکنید:
همان طور که مشاهده میکنید، سه تب یا بخش در اینجا مشاهده میکنید. هر کدام را به اختصار توضیح میدهیم:
- سئو: قسمتی است فاکتورهای مربوط به بهینه سازی محتوا را دارد و باید هر قسمتی را که در این بخش از شما میخواهد، تکمیل کنید.
- خوانایی: این بخش مربوط به استاندارد بودن ساختار نوشته شماست. رعایت پاراگرافها، کوتاهی و بلندی جملات و …
بررسی قسمت سئو
عبارت کلیدی کانونی: کلمهای است که شما به عنوان هدف اصلی مقاله خود درنظر گرفته و روی آن کار کردید. این کلمه باید به اندازه تعداد کلمات مقاله شما در متن تکرار شود. برای انتخاب اصولی کلمات کلیدی، حتما بازگشتی به جلسه پنجم داشته باشید.
پیشنمایش اسنیپت: در این بخش شما میتوانید دمویی از توضیحات و نوشته در نسخه دسکتاپ و موبایل مشاهده کنید. با کلیک روی گزینه ویرایش اسنیپت میتوانید بخش دیگری را باز کنید و اطلاعات آن را تکمیل کنید:
عنوان سئو: شما باید در اینجا عنوان خود را وارد کنید. این عنوان باید با کلمه کلیدی یکی باشد. اگر قرار است عناوین مشابهی مانند تصویر بالا وارد کنید حتما آن را با | جدا کنید. این توضیحات در گوگل نمایش داده میشوند، پس درست انتخاب کنید تا اصول بهینه سازی محتوا در اینجا رعایت شود. همچنین آن را تا جایی ادامه دهید تا نوار زیر باکس سبز شود.
نامک: این بخش همان عبارت یا کلمهایست که در انتهای آدرس سایت مشاهده میشود. هم میتوان آن را بصورت فارسی رها کرد و هم میتوان آن را انگلیسی کرد.
توضیح متا: در اینجا باید توضیحات کامل و جالبی از اینکه محتوای شما در چه مورد است، وارد کنید. اول توضیحات متا حتما باید کلمه کلیدی بیاید و در ادامه توضیحاتی اضافه شود. این محتوا را هم تا جایی بنویسید که نوار زیر باکس سبز شود.
آنالیز سئو
در این بخش میتوانید آنالیزی از سئوی محتوای خود داشته باشید. اگر نسخه پرمیوم این افزونه را نصب کنید، میتوانید چندین کلمه کلیدی وارد کنید در غیراینصورت این بخش بسته میماند. در زیر این باکس تحلیل کاملی مشاهده میشود که با چراغهای قرمز، نارنجی و سبز مشخص میشود. رنگ قرمز یعنی اصلا سئوی خوبی ندارد. رنگ نارنجی مطلوب بوده و سئوی سبز عالیست. شما باید سعی کنید به رنگ سبز برسانید.
بدون Yoast SEO چه کنیم؟
این افزونه فقط یک راهنمای مفید برای شماست. اصول بهینه سازی محتوا را با کمک آن میتوان پیادهسازی کرد اما اگر به هر دلیلی نتوانستید از آن استفاده کنید، اصلا نگران نباشید! تنها کافیست اصول و قوانینی که دارد را مطالعه کرده و همان روشها را در متن خود رعایت کنید تا پیروز شوید.
با سئوی محتوا چه اتفاقی برای سایتمان میافتد؟
با سئوی محتوا شما میتوانید نوشتههای خود را نزد گوگل محبوب کنید و به رتبه خوبی برسید. از طرفی کاربران با جستجو در گوگل بهتر به شما میرسند و اینگونه میتوانید مشتری و کاربر بیشتری را سمت سایت خود بیاورید. پس از آن غافل نشوید. اگر با کمک Yoast seo کارتان را پیش ببرید میتوانید با خیال راحت این مسئله را پیگیری کنید. پس اگر وردپرسی هستید حتما از این افزونه کمک بگیرید.
بزودی برای آموزش کامل این بخش، ویدئویی آماده خواهیم کرد.